Λευτέρης Μάτζαρης απαντάει στην επιστολή του Αποστόλη Πανταζή


Συμπολίτισσες και συμπολίτες
Χρονια πολλά
Χριστός Ανέστη
Πήρα το θάρρος να διατυπώσω μερικές σκέψεις de profundis,επειδή υπαρχει αναφορά προσωπική στο κείμενο.
Πρώτα να ευχαριστήσω τον Αποστολή για τα καλά του λόγια γιατι όπως και να το κάνουμε στη δίνη του παραλογισμού που χαρακτηρίζει αυτές τις εκλογές ειναι λυτρωτικό να ακούς καλές κουβέντες και μάλιστα απο ´´αντιπαλους ´´.
Εγώ πάντα θα θυμάμαι με αγάπη ενα νεαρό παιδί συνεσταλμένο,ντροπαλό να με χαιρεταει με το χαμόγελο στα χείλη και με ματιά που έλαμπαν.Ειναι μια εικόνα που εχει εντυπωθεί στο μυαλό μου και η οποία εύχομαι να μην θαμπώσει.
Όταν λοιπον πληροφορήθηκα οτι θα λειτουργήσει ναυτικός όμιλος με χορηγίες εκ μέρους σου,χωρίς δεύτερη σκέψη έγινα μέλος και χωρίς ποτε να εκφράσω οποιαδήποτε μεμψιμοιρία ,αντιθέτως πάντα με καλά λόγια έγραψα και το γιο μου για να παρακολουθεί τις δραστηριότητες του συλλόγου.Ακομη και τον δεύτερο χρόνο μολονότι δεν ακολουθεί πιστα τις δραστηριότητες επειδή η προσπάθεια αυτη ειναι αξιέπαινη συνέχισα να είμαι μέλος ακόμη και τωρα παρά την ανακολουθία σου να ασχοληθείς ενεργά με τα κοινά όταν υπάρχει δήλωση σου οτι δεν θα αναμειχθείς στις εκλογές.
Γιατι πιστεύω άτομα που κατάφεραν επαγγελματικά να προκόψουν και εχουν διάθεση προσφοράς αποτελούν ευλογία για τον τοπο τους.Η διάθεση αυτη εκ μέρους σου δεν αμφισβητείται απο κανέναν παρά τους αστέρισκους που βάζουν πολλοί απο τους συμπολίτες μας.
Μέχρι εδώ λοιπον δε υπαρχει κανένα πρόβλημα και όχι μόνο αυτο,αλλά ενα χωριό αρχίζει μεσα απο αθλητικές δραστηριότητες,αθλητικες επιτυχίες να αποκτά σημεία αναφοράς,να ανακτά τη χαμένη του αυτοπεποίθηση μετά απο πολλές δεκαετίες και αυτα χάρη σε σένα.
Η σύγκριση με τον Πυθαγορα,αναπόφευκτη,ειναι συντριπτική υπέρ σου.Απο τη μια ένας επιχειρηματίας που απεδείχθη κατάρα για το τοπο κι απο την άλλη ενα νέο παιδί γυρίζει στο χωριό του και αναστρέφει ενα κλίμα μιζέριας που υπήρχε,όσο κι αν διάφοροι παρατρεχάμενοι με το τροπο που συμπεριφέρονται προσπαθούν για το αντίθετο.
Και ξαφνικά την ωρα της μεγάλης κρίσης,εκεί που και οι τελευταίοι θωμαδες ειναι έτοιμοι να καμφθουν βγαίνει απο το παραβάν τσακάλι.Κι ήτανε Μεγάλη Παρασκευή που λέει ο ποιητής..Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ήταν αυτο που σε ώθησε στην επιλογή αυτη,δικαίωμα σου άλλωστε,ούτε ζητάει κάποιος απο εμάς να γίνει χαλίφης στη θεση του χαλιφη(υπάρχουν άλλοι καλύτεροι για αυτά,τους περίγραφεις μάλιστα άριστα).Τουλαχιστον στη παράταξη που συμμετέχω κανείς μας δεν επιζητεί τέτοιου είδους έυννοιες,θεωρούμε μάλιστα ύποπτες τέτοιες σχέσεις ανεξαρτήτως του ονόματος και του χαρακτήρα του επιχειρηματία.
Η επιλογή να στηρίξεις τον συγκεκριμένο υποψήφιο,δεν χαρακτηρίζει αυτον,εσένα χαρακτηρίζει.Δεν μπορείς να λειτούργησεις ως κολυμβήθρα του Σιλωαμ και να εξαγνίσεις έναν υποψήφιο που εχει καταδικασθεί τελεσίδικα,εχει απολυθεί απο τη δουλειά του γίαυτο και εκκρεμεί διεκδίκηση του μηνυτή.

Ειναι άδικο για σένα,με βάση τα δείγματα γραφής που εχεις δώσει,να επιτρέπεις να συμβεί μια αδικία σε βάρος του του κυρίως.
Ειναι άδικο για τους ξηρομεριτες να κινδυνεύουν να εκπροσωπούνται απο τον κ.Γαλουνη.
Για.την υποψηφιότητα της κ.Κουμανδρακη-Σαμαρα,λίγα γράφεις,συμβαίνουν πολλά περισσότερα,μόνο που οι τακτικές της εχουν πλήρως ενστερνισθεί κι απο τον συνδυασμό το δικό σας με αποτέλεσμα οι διάφορες σας να ειναι ελάχιστες.
Πρόσεξε λοιπον έχοντας μια μικρή διαδρομή χρονικά εννοώ,γιατί απο άποψη προσφοράς η δική σου σε σχέση με του Σαμαρα και της Ντίνας ειναι η νύχτα με την ημέρα,εφθασες να σηματοδότεις οτι και το αντίπαλο στρατόπεδο.Οτι ακούγεται για τον ενα συνδυασμό,το ίδιο ακούγεται και για τον άλλο.
Τελειώνοντας λέω οτι χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία για τον τοπο να βγει απ´το τέλμα που βρίσκεται εδώ και δεκαέξι χρονια με τη συνδρομή δικών του παιδιών όπως είσαι εσύ.Κρίμα.
Μονή λύση πλέον ειναι η Συμπολιτεια και δεν ειναι τυχαίο οτι παρά τις αδυναμίες μας,σε μας κοιτάζει ο κόσμος να βρει αυτο που λείπει απο τον τοπο.Πολιτικη και όχι συναλλαγή.Προγραμματα και λύσεις και όχι ταξίματα και διορισμούς.



 Μάντζαρης Λευτέρης 

Σχόλιο σε ΞηρόμεροNews

Σχόλια