Εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Μουσείο Αστακού από τo Σύλλογο γυναικών (ΦΩΤΟ)







ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Μπόνης 

       Ένας από τους κορυφαίους και καταξιωμένους συλλόγους σε δραστηριότητα, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτιστικό έργο, ο Σύλλογος γυναικών Αστακού εγκαινίασε χθες βράδυ το λαογραφικό μουσείο Αστακού. 
    Ένα μουσείο που στεγάζεται σε οίκημα που παραχωρήθηκε από την τοπική εκκλησία. Μια προσφορά  που δεν προήλθε μόνο από την ευγενή χορηγία αλλά και από την επιμονή και υπομονή του συλλόγου να αποκτήσουν στέγη με την συνεχή όχληση προς το εκκλησιαστικό συμβούλιο. Ορόσημο της ευγενικής προσφοράς της εκκλησίας  ήταν  όλες οι προηγούμενες δραστηριότητες του συλλόγου Γυναικών δείγμα ήθους και ευπρέπειας...........

 
       Ο σύλλογος γυναικών Αστακού με τρανά δείγματα της θέλησης για κάτι διαφορετικό στο τόπο του αλλά παράλληλα με  αγάπη και συλλογικότητα  έχει γίνει σύμβολο κορυφαίου παραδειγματισμού. 
    Το Δ.Σ. συνεπικουρούμενο από τα μέλη του, χωρίς ρεβανσισμούς, διαφορές αλλά και ίντριγκες, αποδεικνύουν καθημερινά τι σημαίνει κοινωνική αλληλεγγύη, τι σημαίνει αποφασιστικότητα, τι σημαίνει ομαδική δουλειά, αλλά και τι σημαίνει αγάπη προς τον τόπο σου. Κριτήριο όλων αυτών είναι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε όλες της δραστηριότητες του, παράλληλα δε η προθυμία στήριξης  των εκδηλώσεων του.  
      Η ανιδιοτέλεια και αγάπη ειναι το καταστατικό του συλλόγου. Το μόνολάθος στη χθεσινή τους εκδήλωση είναι το ότι δεν βρήκαν ενα  μεγαλύτερο χώρο για να εκθέσουν τα πολλά αντεικείμενα, που θα τους προσφέρουν και οι υπόλοιποι συγχωριανοί, οι οποίοι εκστασιασμένοι από την πρωτοβουλία αυτή θα τρέξουν να συνεισφέρουν πολλά περισσότερα. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η χθεσινή πρωτοβουλία για την ίδρυση του λαογραφικού μουσείου, δεν είναι ούτε η μέση των ενεργειών-πρωτοβουλιών που έχει πάρει ο σύλλογος, ούτε το τέλος. Ισως η αρχή. 
     Μια αρχή η οποία θα προσελκύσει και πολλούς άλλους που παραμένουν αδρανείς  με το κύριο χαρακτηριστικό τους το σχολιασμό των πάντων σαν οι αδέκαστοι κριτές. 
    Παρουσία τριών αντιδημάρχων των κ.κ. Βασίλη Μουρκούση, Κώστα Λαινά και Θόδωρου Λιβάνη αλλά και του πρ. Δημάρχου Π. Στάϊκου και αφού τελέστηκε ο αγιασμός από τον εφημέριο του χωριού πατήρ Αθανάσιο Κουλοχέρη, οι πέντε γυναίκες μέλη του προεδρείου έκοψαν την πορφυρή κορδέλα και έδωσαν το Αριστούργημα αυτό στους εκατοντάδες επισκέπτες…………..  

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…..






































http://xiromeronews.blogspot.gr/2016/08/o.html

Σχόλια