Καρτέρι θανάτου στο Χαϊδάρι: Έτσι «γάζωσαν» τον Β. Στεφανάκο με 29 σφαίρες (ΒΙΝΤΕΟ)



Καρτέρι θανάτου στο Χαϊδάρι: Έτσι «γάζωσαν» τον Β. Στεφανάκο με 29 σφαίρες
 Ο πρώην βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος ήταν τον τελευταίο χρόνο ιδιοκτήτης εταιρείας πώλησης υγραερίου με έδρα τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας
Επαγγελματικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών, που σχετίζεται με υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί, «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ πίσω από την εκτέλεση του βαρυποινίτη, Βασίλη Στεφανάκου, τον οποίο «γάζωσαν» το βράδυ της Τετάρτης στο Χαϊδάρι, ενώ βρισκόταν μέσα στο αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο του. Οι Αρχές από χθες το βράδυ διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δύο δραστών, ενώ στο «στόχαστρο» έχουν βάλει το βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή, καθώς και το αυτοκίνητο του θύματος.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ερευνάται η εκδοχή πίσω από την εκτέλεση του «νονού των νονών» με 29 σφαίρες να βρίσκεται γνωστός μπράβος, ο οποίος έχει μπει στο «μικροσκόπιο», ενώ υψηλόβαθμοι αξιωματικοί φοβούνται πως θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου μεταξύ ανθρώπων της νύχτας που θα έχει «παράπλευρες απώλειες». 
Οι δύο άγνωστοι αιφνιδίασαν τον Στεφανάκο, καθώς του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το ζαχαροπλαστείο που διατηρεί η αδελφή του στην περιοχή. Την ώρα που ο βαρυποινίτης βγήκε από την επιχείρηση μιλούσε στο τηλέφωνο και πριν προλάβει να μπει στο θωρακισμένο του αυτοκίνητο, ο ένας από τους δράστες, που είχε κρυμμένο το καλάσνικοφ σε μια θήκη κιθάρας, τον πλησίασε και τον «γάζωσε» με 29 σφαίρες, εκ των οποίων οι 15 κατέληξαν στο σώμα του θύματος.
Οι δράστες φαίνεται πως περίμεναν την κατάλληλη στιγμή, που θα έβρισκαν πιο χαλαρή την προστασία του 57χρονου, ο οποίος είχε πάντα μαζί του τουλάχιστον έναν συνοδό. Μάλιστα, αιφνιδίασαν σε τέτοιο βαθμό τον Στεφανάκο, ο οποίος ενώ είχε πάνω του περίστροφο δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει. 
Ο δολοφόνος άδειασε ολόκληρη τη γεμιστήρα του καλάσνικοφ πάνω στο θύμα, ανέβηκε γρήγορα στην μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν. 
Αξίζει να σημειωθεί πως η μοτοσικλέτα ήταν κλεμμένη και η κλοπή της είχε δηλωθεί στην Αστυνομία στις 4 Δεκεμβρίου 2017.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Στεφανάκος

Εξαιτίας της προϊστορίας που κουβαλούσε ο Βασίλης Στεφανάκος, αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι το θύμα είχε «ανοιχτούς λογαριασμούς».
Το όνομα του Βασίλη Στεφανάκου ήταν συνδεδεμένο με μια σειρά εγκληματικών ενεργειών, ενώ στην αστυνομία ήταν γνωστός ως «ο νονός των νονών».
Ο Στεφανάκος είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες το 2008 και άλλα 14,5 χρόνια για προστασίες λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες εγκληματικές πράξεις το 2006 και αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε ποινή εννέα ετών.
Σημειώνεται επίσης ότι εκτός των άλλων κατηγορήθηκε ως ο άνθρωπος που οργάνωσε την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι, με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Το όνομά του είχε βρεθεί ανάμεσα στη λίστα με τα 44 εντάλματα σύλληψης για εκβιασμούς και διάφορα άλλα αδικήματα το οποίο είχε εκδοθεί το καλοκαίρι του 2006, ενώ τον Ιανουάριο του 2007 είχε προσπαθήσει με τη βοήθεια δύο αστυνομικών να βγάλει νέο δελτίο ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες από το Τμήμα Ασφαλείας της Πετρούπολης.
Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε απασχολήσει κατά καιρούς τις διωκτικές αρχές για περισσότερες από 10 εγκληματικές ενέργειες που αφορούν σε ηθική αυτουργία σε δολοφονίες, τη δολοφονία συνεργατών του, αλλά και για τη στενή συνεργασία του με επίορκους αστυνομικούς.
Συνελήφθη τελικά τον Ιανουάριο του 2008 κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι.
Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης: το πρώτο για την ηθική αυτουργία στη δολοφονία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου (στις 26/08/2006) στο Περιστέρι και το δεύτερο για την απόδραση των Αλκέτ Ριζάι(φυσικού αυτουργού της δολοφονίας) και Βασίλη Παλαιοκώστα (04/06/2006) με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.
Η κινηματογραφική τους απόδραση που είχε προκαλέσει σάλο είχε σημειωθεί το απόγευμα της 4ης Ιουνίου 2006, όταν σε ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο προαύλιο της Ε' Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού επιβιβάσθηκε ο αλβανός κακοποιός μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.
Στο ελικόπτερο επέβαιναν ακόμη δύο άτομα. Είχαν ναυλώσει το όχημα με το πορόσχημα ότι θέλουν να πραγματοποιήσουν μια εναέρια βόλτα πάνω από πάρκο του Ρέντη.
Αλλά όταν βρέθηκαν στον αέρα, υποχρέωσαν με απειλή όπλου και χειροβομβίδας τον πιλότο να προσεγγίσει με το ελικόπτερο και να προσγειωθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.
Τελευταία καταδίκη του ήταν στις 14 Δεκεμβρίου 2006 (σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για τη μεγάλη υπόθεση με τους 44 κατηγορούμενους για προστασία και λαθρεμπόριο που πιάστηκαν το 2002)
Ο Στεφανάκος θεωρείτο ένας από τους «βασικούς παίκτες» στον αιματηρό «εμφύλιο» των μαφιόζων, ακόμη και μέσα από τις φυλακές. Τα χτυπήματά του, περιελάμβαναν εκρήξεις και ένοπλες επιθέσεις, παρά τον εγκλεισμό στη φυλακή μελών των δύο αντιπάλων.
Ενεπλάκη επίσης το 2016 από δημοσίευμα  και ως δράστης επίθεσης κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου μέσα στη φυλακή, κάτι το οποίο διέψευσε τόσο ο ίδιος όσο και ο δικηγόρος του Βασίλης Καπερνάρος, αλλά δεν επιβεβαίωσε ούτε η πλευρά Τσοχατζόπουλου.
 http://newpost.gr/

Σχόλια