Μαυραγάνης: Εκτός οχήματος ο εξεταστής για το δίπλωμα οδήγησης

Μαυραγάνης: Εκτός οχήματος ο εξεταστής για το δίπλωμα οδήγησης
Για το νέο σύστημα εξέτασης των οδηγών αλλά και για τις αυξήσεις στα διόδια μίλησε στο Καλημέρα Ελλάδα ο υφυπουργός Μεταφορών, Νικόλαος Μαυραγάνης.
Σχετικά με τις αλλαγές στο σύστημα εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι η τομή στον τρόπο εξέτασης είναι ότι ο εξεταστής δεν θα είναι πλέον μέσα στο αυτοκίνητο, την ώρα της εξέτασης, αλλά σε άλλο χώρο – control room – και από εκεί θα εξετάζει τον υποψήφιο οδηγό.
Όπως τόνισε ο υπουργός, στόχος αυτής της αλλαγής είναι «να αποφευχθεί η στρέβλωση μεταξύ εξεταζόμενου και εξεταστή», δηλαδή το γνωστό σε όλους φαινόμενο χρηματισμού των εξεταστών.
Μάλιστα, για να διασφαλιστεί η αδιαφάνεια του νέου τρόπου εξέτασης, υπάρχει πρόβλεψη οι εξεταστές να αλλάζουν καθημερινά εξεταστικό κέντρο. Μπορεί δηλαδή ένας εξεταστής από τη Χαλκίδα, για παράδειγμα, να εξετάζει μέσω του ειδικού συστήματος έναν υποψήφιο στη Δράμα και το πρόγραμμα αυτό να βγαίνει καθημερινά.
Σχετικά με το θέμα της θεωρίας των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης, ο υφυπουργός Μεταφορών έκανε γνωστό ότι θα αλλάξουν και εκεί πολλά και κατά βάση «η Θεωρία να βρίσκεται υπό παρακολούθηση από το υπουργείο, γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχαν μαθήματα», είπε και συμπλήρωσε ότι «και αυτό θα εξετάζεται μέσω της τεχνολογίας».
Στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρχει και πρόβλεψη για τον τρόπο λειτουργίας των οδικών βοηθειών, όπως για παράδειγμα «ποινές για τη μη τήρηση των βασικών κανόνων».
Ερωτηθείς για τις αυξήσεις που παρατηρήθηκαν σε κάποιους σταθμούς διοδίων, εξήγησε ότι πρόκειται για κάτι περιστασιακό, το οποίο συμβαίνει στα πλαίσια της εφαρμογής των αναλογικών διοδίων.
«Όταν μπει το σύστημα σε εφαρμογή, τότε θα φανεί ότι το συνολικό κόστος θα είναι μικρότερο», είπε σχετικά.
 Πηγή: aftodioikisi.gr

Σχόλια